Sagan om Aicha

Sagan om Aicha är en bokserie för ungdomar och vuxna som handlar om Anneli, hennes familj och deras äventyr i världen Aicha. Den första boken i serien heter Stjärnstenen och kom ut i januari 2020. Bok nummer två heter Kung Gottriks Horn och kom ut 1 december 2020. Bok nummer tre i serien kommer förmodligen ut under år 2021.

Stjärnstenen

Stjärnstenen är den första boken i Fantasybokserien "Sagan om Aicha". Följ med Anneli och Niklas in i den underbara fantasyvärlden Aicha, där de träffar sina nya vänner Haidemaria och Tigran i trollkarlsstaden Merlac. Tillsammans ställs de inför många mystiska gåtor, magiska ting och mäktiga trollkarlar. Den grymmaste av alla onda trollkarlar är Klodwig, som lägger under sig den ena staden efter den andra i Aicha och vanställer dem som kämpar emot honom. 

Den första skoldagen efter sommarlovet börjar märkliga saker hända i Annelis liv. En städare dyker upp i hennes klassrum och får klassbarnen och den strikta fröken Alvsporre att dansa och tjoa. Hennes pappa och mamma är hemlighetsfulla, och sedan blir det bara värre...

En mäktig trollkarl tar med sig Anneli och hennes lillebror Niklas till den magiska världen Aicha. Där pågår en kamp mellan de goda trollkarlarna och den onda Klodwig. Tillsammans med nya vänner blir syskonen indragna i kampen och det visar sig att Anneli är någon mycket speciell, som har väldigt speciella egenskaper.

Stjärnstenen är en spännande berättelse, med vänskap och utmaningar i en omgivning man inte vill lämna!

Hur kom Stjärnstenen till?

Historien om Stjärnstenen kom till genom att Fredrik Söderqvist satt och berättade sagor för sina barn när de var små. Han hittade på det mesta själv, men ibland sade hans barn att de ville höra om något speciellt. Till exempel finns det i boken ett spöke som ibland tappar sitt huvud. Det uppstod när Fredriks dåvarande fyraåriga son sade att han ville höra om ett sånt spöke, som inte kunde se när han inte hade huvudet på kroppen. Bokens namn hittade Fredriks yngsta dotter på.

Fredrik hade skrivit det mesta av boken år 2006, men sedan tog det tid innan den blev publicerad. Först läste en första lektör boken två gånger och sedan läste en andra lektör den, också två gånger. Efter det fick ett antal personer läsa boken och den fick då mycket goda omdömen. En läsare var Fredriks yngste son, då 11 år gammal. Han sade: "Det är den bästa bok jag har läst. Jag ville inte att den skulle ta slut." Illustratör Mats Minnhagen var en annan som läste boken och tyckte att den var spännande. Han gjorde sedan det underbara omslaget utifrån sin föreställning om Merlac, trollkarlsstaden där det mesta av historien utspelar sig.  

Kung Gottriks Horn

Kung Gottriks Horn är den andra boken i Fantasybokserien "Sagan om Aicha". 

"Ett drygt halvår har gått. Varken Hierenymos eller pappa har kommit tillbaka och Anneli blir alltmer nervös när märkliga saker återigen börjar hända i hennes liv. Med ett brak tas hon till Aicha, ensam den här gången. Fast det hon inte vet är, att Niklas och Ylva följer efter henne på egen hand, och att Klodwig ville att de skulle komma för att han skulle kunna ta dem till fånga.

Medan Niklas och Ylva råkar ut för det ena äventyret efter det andra och flyr från Klodwig så gott de kan så kastar sig Anneli iväg på ett uppdrag som hon har fått av Raguin.

Hur ska de klara det? Kan de stå emot Klodwig och hans mäktiga medhjälpare?"

 

 

 

© Copyright ENMA FÖRLAG